Wegener weet SEO wel te verkopen…

Categorieën

SEO »
20 maart, 2012 – 8 Comments

Het gaat weer lekker in SEO land. Matt doet een uitspraak die volkomen uit z’n verband wordt gerukt en elke SEO in Nederland is bezig om vragen te beantwoorden omdat sommige mensen die zich journalist noemen niet kunnen lezen en dan domme stukjes schrijven. Daar heeft Jeroen al een stukje aan gewijd op basis van mijn engelse rant van gisteren.

Wegener gaat daar op hun site de Ondernemer echter nog even een forse stap overheen. We zijn intussen gegaan van een uur durend panel op SXSW (hier vind je het transcript) waar Matt Cutts van alles zegt naar een kop op de Ondernemer die zegt dat hij iets gezegd heeft wat ie letterlijk ontkent in dat panel.

Matt twitterde gister de link naar dat transcript, mijn reactie en zijn reactie daarop zijn veelzeggend:

twitter conversatie Matt Cutts

Vanessa is Matt z’n oud collega (en een goede bekende van mij) Vanessa Fox, en dit is de post waaraan Matt refereert. De nuance druipt er van af. Zou goed zijn om te lezen voor elke journalist in Nederland die er een stukje over geschreven heeft. Waarschijnlijk begint het bij begrijpen wat SEO is voor je er over schrijft, maar dat terzijde.

Maar wat is er nu met Wegener?

Wegener heeft echter een enorme grote klodder boter op z’n hoofd. Wegener verkoopt namelijk links, iets wat niet mag volgens Google, verpakt in een pakketje dat Wegener SEO heet. Ze zeggen er zelfs bij dat het goed is voor je PageRank. Wegener verkoopt in mijn ogen precies het soort “over optimalisatie” dat Matt wil voorkomen.

Conclusie voor mij: maak je niet te veel zorgen over die overoptimalisatie. Tenzij je zo’n Wegener pakket hebt gekocht, dan is het misschien slim om nu heel gauw terug te krabbelen.
8 Responses

 1. Sabine
  By Sabine on 20 maart 2012

  Laten we ook een honorable mention voor Nu.nl niet vergeten, die het had over “boetes” voor sites.
  http://www.nu.nl/internet/2765816/google-gaat-overgeoptimaliseerde-websites-beboeten.html

  “Nu is het zo dat websites met minder goede content als eerste te zien zijn omdat ze optimaal gebruik maken van SEO (search engine optimization).”

 2. Mark Eurlings
  By Mark Eurlings on 20 maart 2012

  Hoi Yoast, goed gezien! Wij werden ook onaangenaam verrast toen onze Media Groep Limburg – vrienden (limburger, limburgs dagblad) en onderdeel van Wegener waarschijnlijk, met een SEO – brochure kwamen waar de grey en blackhat ervan af droop en druipt. Weliswaar met de mogelijkheid middels bannering te adverteren. We hebben contact gezocht met hen om dit svp niet te doen of op zijn minst white-hat te doen. Zowel ter bescherming van de fragiele markt alsmede henzelf. Helaas geen gehoor tot nu toe. Misschien helpt deze post. Kregen we na vele jaren zwoegen de markt verstand ingepraat hoe SEO te benaderen, wordt het weer verpest door een cowboy en deze keer een gewichtige cowboy. Wij gaan in ieder geval een blog wijden aan deze praktijken als ze hier niet accuut mee stoppen. Deze post zal zeker helpen. Merci! groet Mark Opmax BV

 3. Imre Bernath
  By Imre Bernath on 20 maart 2012

  Ik denk dat ze bij Wegener niet helemaal begrijpen wat SEO inhoud.

  SEO is een modewoord geworden en het wordt gebruikt in welke context dan ook. Terwijl diegene niet eens weet waar hij/zij het over heeft.

 4. Jorg Zonneveld
  By Jorg Zonneveld on 21 maart 2012

  Denk aan je hart Joost. We willen nog wel even langer van je kunnen genieten ;) Haha.

 5. Roald Craenen
  By Roald Craenen on 22 april 2012

  Heb Wegener een tijdje geleden ook over de vloer gehad, wat een verhaal! Je staat ervan versteld dat zo’n partij ook echt heilig in zo’n SEO pakket geloofd, triest gewoon.

  Enkele USPs van hun waren PageRank tot 2 decimalen nauwkeurig en het product was gemaakt door David Homan (naar eigen zeggen een van de 17 door Google geaccrediteerde SEO specialisten!). Daar moet je het maar mee doen.

 6. Marco Boersma
  By Marco Boersma on 23 januari 2013

  De link waar je aan refereert is inmiddels verdwenen, Pagina niet gevonden.