Textbroker verzacht de pijn

Categorieën

SEO »
18 juni, 2012 – 6 Comments

Textbroker logoNa de enorme blamage van het voetbal afgelopen dagen zijn we bij Yoast toe aan iets leuks. Gelukkig schoot Marlies van Textbroker te hulp. Textbroker omschrijft zichzelf als dé marktplaats voor unieke, op bestelling geschreven teksten. Eerder dit jaar waren ze een van de sponsors van WordCamp, waar je de naam misschien al voorbij hebt zien komen.

Het leek ons leuk om een paar vragen te stellen aan Marlies en duidelijk te krijgen wat je allemaal kunt met de service. Daarna hebben een kleine competitie waarin we een 10-tal voucher codes van €20 weg geven, die je kunt gebruiken om Textbroker uit te proberen.

 1. Hoe kan iemand zonder kennis van mijn producten teksten voor mij schrijven?
  We hebben een uitgebreide pool van auteurs met talloze expertises. Heb je een mooie site waar de producten op staan? Zet gerust een link in de opdrachtbeschrijving. Overige informatie kun je ook heel makkelijk via de opdrachtbeschrijving communiceren. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je een ellenlange opdrachtbeschrijving nodig hebt, kort en helder luidt het devies.
 2. Geven jullie kwaliteitsgaranties?
  De auteurs zijn ingedeeld in verschillende niveaus, waarbij hun classificatie na elke tekst wordt geactualiseerd. Bestel je een viersterrentekst, en krijg je een tekst vol met spelfouten terug? Dan is dat een terechte reden om een tekst terug te sturen.
 3. Kan ik eventueel 1 proeftekst door verschillende mensen laten schrijven en daarna met de beste (2, 3) verder werken?
  Zeker! Zet je eigen team op, waarvoor auteurs moeten solliciteren. De ‘sollicitatie’ bestaat dan uit een korte proeftekst. De auteurs die het beste bij jouw verwachtingen aansluiten laat je toe tot het team. Op die manier creëer je je eigen pool van auteurs die weten wat jij wil hebben.
 4. Hebben jullie ook integraties met platforms zoals WordPress?
  Met onze API heb je verschillende mogelijkheden om teksten snel een simpel op blogs en andere websites te publiceren. Met XML-PRC-export exporteer je je teksten naar Drupal, Joomla of WordPress. Liever alleen vanuit WordPress werken? Installeer dan onze gratis Textbroker WordPress plug-in (link).

Win een Textbroker voucher code!

Laat in de comments je idee achter waar je Textbroker, of de Textbroker API voor zou willen gebruiken. De 10 beste ideeën krijgen een voucher code toegestuurd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd met mensen die niet gewonnen hebben.

Disclaimer: nee, deze post was niet betaald. Textbroker is gewoon gaaf.
6 Responses

 1. Richard Theuws
  By Richard Theuws on 19 juni 2012

  Wat wel handig zou zijn; als je in de WP plugin voor productwebsites bestaande artikelen (posts/custom posts) kan selecteren en er (aanvullende) teksten voor kan laten schrijven.

  • Sabine
   By Sabine on 19 juni 2012

   Een beetje a la Mechanical Turk?

   • Joost de Valk
    By Joost de Valk on 19 juni 2012

    Het zou wel kunnen denk ik, veel werk om het te bouwen zou het iig niet moeten zijn :)

 2. Rutger
  By Rutger on 19 juni 2012

  Ik zou text broker graag willen gebruiken om zo meer diversiteit in schrijfstijl voor ons blog te creeren.

  Ons blog en site gaan alleen maar over duiken. Ik ben gezegend met een Engelse copy writer die ook een passie voor duiken heeft. Zij schrijft 80% van alle content voor de site en het blog.

  Al meerdere malen heb ik geprobeerd iemand te vinden via E lance die ook voor ons kan schrijven. Helaas geen succes. We hebben iig niet de kwaliteit gekregen die we gewend zijn.

  Kortom: Wanneer tekstbroker ook teksten kan leveren die onze niche bedienen dan hebben zij er direct een nieuwe klant bij.

  Rutger

 3. Jordie van Rijn
  By Jordie van Rijn on 29 juni 2012

  Hmmmm misschien zou ik vragen om pakkende inleidingen te schrijven en misschien wat meer diversiteit in de gebruikte termen en woorden. Als je alleen zelf schrijft, dan pak je toch vaak dezelfde woorden.

 4. Arne
  By Arne on 6 juli 2012

  Ik zou Textbroker willen gebruiken voor een tekst die letterlijk over de grens gaat: het verschil tussen tennisrackets uit Japan en tennisrackets uit China…