Open Source Businessmodellen

Enkele weken geleden gaf ik een keynote op de Drupaljam over Open Source businessmodellen. In dit verhaal (waarvoor ik overigens mijn vrouw Marieke moet danken die me enorm geholpen heeft met zowel de inhoud als de lijn) vertel ik waarom het belangrijk is om een goed evenwicht te vinden tussen geven en nemen als je werkt met open source producten.

De keynote is opgenomen en nu hier volledig te bekijken, ik ben benieuwd naar jullie reacties!

De slides van mijn presentatie zijn hier terug te vinden.
2 Responses

 1. Kaj Rietberg
  By Kaj Rietberg on 22 juni 2013

  Hé Joost, gaaf verhaal. Vind de conclusie van het geld verdienen dat zorgt voor extra tijd om juist terug te geven een interessante en belangrijke. Ik denk dat velen zo er niet naar kijken, me included. Goeie eye-opener.

  Ik zie ook een vergelijking tussen de open source community en de onderwijs wereld. In beiden gebeurt veel, in beiden willen mensen graag gratis dingen halen. Maar eigenlijk moeten we meer samenwerken om verder te komen. En waarom niet betalen voor datgene wat echt goed is.

 2. Maarten Van den Bossche
  By Maarten Van den Bossche on 15 augustus 2013

  Heel interessante uiteenzetting Joost! Het klopt dat er een zeker spanningsveld is tussen het feit dat je mensen laat betalen voor een download die je evengoed weg kan geven en het feit dat je ook gewoon wel moet kunnen betaald worden voor wat je doet.
  Daarin onthoud ik zeker wat je zegt over de inclusie van weerstand bij vooruitgang. Top!