Douwe Egberts op Facebook: zo moet het niet.

Categorieën

Zakelijk »
Last update: 04 februari, 2017

Via een leuk artikel over een “inhaak” actie van DE en Heineken kwam ik op de Facebook pagina van Douwe Egberts. Het artikel deed me vermoeden dat ze het wel snappen daar bij DE, maar helaas…

Ik ben de trotse bezitter van een Nespresso apparaat. Daarmee val ik in de doelgroep voor de DE L’OR Espresso. Die heb ik dan ook al enkele malen gekocht in de winkel omdat Nespresso nu eenmaal een dag duurt om thuisbezorgd te krijgen en ik altijd te laat bestel. Dus, aangekomen op de DE Facebook pagina, klik ik meteen door naar de DE L’OR Espresso pagina.

Ik krijg een mooie pagina te zien, met 2 call to actions, waarvan ik als echte Nederlander natuurlijk meteen op de tweede klik:

Maar helaas… De volgende pagina verraadt dat de proefpakketten helaas op zijn:

Ik dacht nog: “misschien dat het dan beter is als je die knop helemaal niet toont?”, maar ging vrolijk door. De DE Facebook Shop maar eens proberen dan, dacht ik, maar daar kwam de volgende fail:

Slordig, érg slordig. Vooral aangezien HTTPS toch al wel even verplicht is, namelijk sinds 1 oktober 2011. Ik ga nog even door, op hoop van zegen, naar de Douwe Egberts Festivals pagina, maar ook daar vind ik niet wat ik verwacht:

Toch nog maar even terug naar de “homepage” op Facebook van DE. Ik druk op Like, en dan kan ik een gratis koffie voucher downloaden:

Maar… Nee hoor. Ook die werkt niet. De voucher, die hier zou moeten staan, is namelijk foetsie, weg, verdwenen.

Ik denk dat Douwe Egberts eerst maar eens wat zaken moet oplossen voor ze “inhaken” op nog meer acties.